lap tetejére
Tartalomhoz ugrás
Felhőkép
A VIDEÓKÉRT KATTINTÁS !
KÉPVISELŐ-TESTÜLET
INTÉZMÉNYEK > << Oktatási intézmények
8122.Csősz Petőfi S.u.8. Tel/fax: 06-22-451-506
Csőszi Vadvirág Óvoda bemutatása:

Községünk, Csősz Székesfehérvártól délre, kb.20 km távolságra található. A Mezőföldön helyezkedik el, földrajzi adottságai ennek megfelelőek. Sík terület a Sárvíz és Malom csatornák nyugati partján, erdőkkel, rétekkel, tavakkal, melyek sokrétű kirándulási, kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak az itt élőknek. A község lakóinak száma megközelítőleg 1100 fő. Községünkben iskola, orvosi rendelő, posta, művelődési ház, polgármesteri hivatal, kereskedelmi egységek és néhány vállalkozás található.

Egycsoportos óvodánk 1978-ban épült, szinte társadalmi munkával. 2003-ban tornaszobával, majd 2004-ben csoportszobával, öltözővel, étkezővel, nevelői szobával bővült. Azóta férőhelyek száma megduplázódott. 2004 óta lehetőségünk van minden jelentkező gyermeket felvenni. Ez igen nagy előrelépést jelent a község és óvodánk életében, hiszen 1978-tól, 2004 tavaszáig jelentős volt a férőhely hiány miatt elutasított gyermekek száma.

Óvodánk 2000 óta dolgozik a Nagy Jenőné: Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel című program adaptációjával. A programot azért választottuk, mert alapelve közel áll, a már korábban folytatott nevelőmunkánkkal. 2007-ben került bevezetésre a Kompetenciaalapú óvodai oktatási programcsomag,melyet azóta is örömmel és sikerrel alkalmazunk.

A 2008-as esztendőben egyhetes rendezvénysorozattal ünnepeltük óvodánk 30 éves jubileumát. A rendezvény sorozat programjai lehetőséget nyújtottak minden korosztálynak óvodánk történetének megismerésére. A hét lezárása ként ünnepi műsort szerveztünk, ahol köszöntöttük az óvoda egykori és mostani dolgozóit, visszaemlékeztünk, számot vetettünk. Óvodánk 50 gyermeknek nyújt családias jellegű ellátást.A csoportok szervezésénél igen körültekintően kell eljárnunk, hiszen két részben osztott csoportról van szó. A gyermekek csoportba sorolása életkoruknak megfelelő szempontok alapján történik. Törekvésünk, hogy a gyermekek jól érezzék magukat a csoportokban. Nagy hangsúlyt fektetünk a differenciált nevelésre, arra, hogy minden gyermeket önmagához képest fejlesszünk. Nyitottak vagyunk a szülők felé. Előzetes egyeztetés után bejöhetnek csoportjainkba és – a tevékenységek zavarása nélkül – betekinthetnek az óvoda mindennapi életébe.   
                                                               (Infó - http://csosziovoda.hu/)Márton-napi mulatság

Az Óvodánkban Márton-napi mulatság volt 2017.
November 16-án (csütörtökön) 16 órai kezdéssel.
A családi délutánt  táncházzal indították mely után “libás kreatívkodáson” vehettek részt az érdeklődők.
Majd sötétedéskor a hagyományoknak megfelelően lámpás felvonulásra  invitálták a szülőket is, hogy Szent Mártonra emlékezve fényt vigyenek a  falu utcáiba.
A felvonulás után  "Libavacsora" zárta a délutánt.

Arhív
     - Csősz Község Honlapja 2020.-                                                                                -  Adatkezelési tájékoztó -                                                                             -Csőszi Média Központ- by hujberferi
  
 
 
 
 
Vissza a tartalomhoz